ΚουκλοΘέατρο Αλεξίας Αλεξίου

                     …ένα διαφορετικό μουσικό Kουκλοθέατρo για όλη την οικογένεια!

 

           Οι παραστάσεις κουκλοθέατρου της Αλεξίας Αλεξίου έχουν κερδίσει τις καλύτερες κριτικές εκπαιδευτικών και κοινού. Το κυριότερο, έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στις παιδικές ψυχές.koukles

           Με βαθειά γνώση και μακρόχρονη σπουδή στο γιατί κάνουμε κουκλοθέατρο και πώς, με 20ετή εμπειρία στο χώρο κουκλοθέατρου για παιδιά, με διαρκή αναζήτηση για την εξέλιξη του είδους, με γνώμονα την ποιότητα και το άρτιο εικαστικό αποτέλεσμα, δημιουργεί πρωτότυπες παραστάσεις παιδαγωγικού χαρακτήρα και υψηλής αισθητικής.

           Κυριολεκτικά οι κούκλες παίρνουν ζωή στα χέρια της, ακόμη και τα απλά αντικείμενα, μαγεύοντας και τον πιο απαιτητικό θεατή. Πλαισιωμένη πάντα από τους καλύτερους επαγγελματίες – συνεργάτες, δημιουργεί το κουκλοθέατρο του σήμερα.         

 

Για την Καλλιτεχνική Περίοδο 2019-20, προτείνουμε:

 

«Ήταν ένα μικρό χαρτάκι», ένα παραμύθι της Αντιγόνης Παρούση και του Αλέξη Κυριτσόπουλου

   

   Φέτος, η Αλεξία Αλεξίου παρουσιάζει μία υπέροχη κουκλοϊστορία.  

Ένα χαρτάκι τριγυρίζει στο σπίτι του και στην πόλη, προσπαθώντας να αποφασίσει τι δουλειά θα κάνει όταν μεγαλώσει. Συζητάει σχετικά με τους γονείς, τους παππούδες, τους δασκάλους του, αλλά και τον κόσμο γύρω του. Οι προτάσεις τους είναι ελκυστικές, πειστικές, αλλά το χαρτάκι για να αποφασίσει θέλει πρώτα να γνωρίσει όλες τις προοπτικές. Γι΄αυτό συνεχίζει τη διαδρομή του ώσπου να ανακαλύψει εκείνο που θα του δίνει χαρά οδηγώντας το ταυτόχρονα στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του.

   Είναι μια παράσταση κουκλοθέατρου με μικτές τεχνικές. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και παράλληλα με τη διασκέδαση που προκύπτει από τις αστείες φιγούρες και τους έξυπνους διαλόγους, θέλει να φέρει σε επαφή τα παιδιά με το μαγικό κόσμο του χαρτιού, να τους γνωρίσει την ιστορία του, τις χρήσεις του, τις ποιότητες και τα είδη χαρτιού και ταυτόχρονα να τα εισάγει στη χρήση των σύνθετων λέξεων.

   Μετά το πέρας της παράστασης ακολουθεί κουκλοεργαστήρι.

 

Σκηνοθεσία : Αντιγόνη Παρούση

Μουσική: Νικόλας Τσαφταρίδης

Στίχοι : Μαργαρίτα Κουλεντιανού  

Εμψύχωση : Αλεξία Αλεξίου

 

Ημέρες και ώρες στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο 210 3227507

 

Εικόνες από την παράσταση «Ήταν ένα μικρό χαρτάκι»

  • hartaki
  • x01
  • x07
  • x09
  • xar10
  • xar11
  • xar12
  • xar13
  • xar15

 

bottom logo fkt

Που θα μας βρείτε

Διεύθυνση: Αχιλλέως 90, Παλαιό Φάληρο (Στάση ΤΡΑΜ "Αμφιθέας")

Τηλέφωνο: 2103227507 - 6937714733  | Email: info@fkt.gr

Παραστάσεις: Σάββατο & Κυριακή για το κοινό

                            Καθημερινά για τα σχολεία